VERWARMING SANITAIR GAS WATER LOOD- en ZINKWERK
DSC04267.jpg

Ruime ervaring in de

Installatie-branche

Leidingwerk

De loodgieter zorgt voor de aanleg of aanpassing van leidingsystemen. Hierbij kan het gaan om leidingen voor koud - en warmwaterinstallaties, voor gas, centrale verwarming, riolering, luchtverversing en -verwarming, rookgasafvoer, brandbeveiliging, hemelwaterafvoer etc.
Bij Vroegh & Hobbel bent u aan het juiste adres voor vakkundig advies en uitvoering van de werkzaamheden op dit gebied.  
   

Koud - en Warmwaterinstallaties

Voor de aanleg, reparatie of aanpassing van leidingsystemen voor koud - en warmwaterinstallaties heeft Vroegh & Hobbel altijd een passende oplossing, of het nu om nieuwbouw of om verbouw gaat.

Gasinstallaties

Gasinstallaties worden tegenwoordig op verschillende manieren aangelegd. Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van koper leidingwerk, maar steeds vaker wordt flexibel gasbuis (Raugas) toegepast.

Brandbeveiliging

Vroegh & Hobbel installeert niet alleen brandhaspels. Wij kunnen ook handblusmiddelen als schuim- en poederblussers leveren.   
 

Binnen - en Buitenriolering

De aanleg van rioleringssystemen voor binnen en buiten behoort tot het dagelijks werk van de loodgieter. Naast rioleringssystemen leggen wij ook uw hemelwaterafvoeren aan. Dit kan door middel van traditionele afvoersystemen (PVC, metaal) maar ook middels de steeds vaker toegepaste Vacurain systemen. Bij dit systeem worden buizen van kleinere diameters gebruikt die voor een snelle (door hevelwerking geforceerde) afvoer van regenwater zorgen.

Riolering is een zeer belangrijk onderdeel van uw installatie. Veelal onderschat, we zien er tenslotte weinig van, maar het is de basis van een goed werkende installatie. Want een perfecte aanvoer van water, heeft ook een goed werkende afvoer nodig. Wanneer uw riolering niet goed berekend en/ of aangelegd is, zijn de problemen des te vervelender: stankoverlast, verstopte afvoeren en overlopende toiletten.

Wanneer wij voor onze klanten rioleringstelsels ontwerpen, plaatsen en onderhouden en de klant gebruikt het stelsel waar het voor bedoeld is, garanderen wij u een optimale werking.

Vroegh & Hobbel is bekend met de meest recente ontwikkelingen, zoals de laatste wijzigingen in het Bouwbesluit.

Met ingang van 1 september 2005 is een aantal wijzigingen in het Bouwbesluit in werking getreden. Dat heeft ook voor de installateur heel wat consequenties. Zo moeten de nieuwe normen NEN 1078 en NEN 8078 voor gasinstallaties tot 500 mbar in respectievelijk nieuwbouw en bestaande bouw worden toegepast. Aan de geluidsniveaus van installaties worden nieuwe eisen gesteld (NEN 5077), evenals aan de binnenriolering (NEN 3215) en de luchtverversing en rookgasafvoer in nieuwe en bestaande woningen en gebouwen (NEN 1087, NEN 8087 en NEN 8757). Voor leidingwaterinstallaties wordt de nieuwe NEN 1006 van kracht.

Wist u dat:     

Wist u dat wij ook leidingwerk voor keukens verzorgen die niet door ons gemonteerd worden? Wellicht hebt u een keuken gekocht bij een firma die alleen de keuken monteert maar het leidingwerk niet regelt. U kunt ons dan benaderen en aan de hand van een leidingschema kunnen wij dan het leidingwerk op de juiste plaats aanleggen. De keukenleverancier kan dan de keuken monteren waarna wij de keuken kunnen aansluiten op het door ons aangebrachte leidingwerk zodat uw keuken klaar is voor gebruik.

Bij het plaatsen van keukens is vaak het probleem dat het keukeninstallatiebedrijf precies weet hoe een keuken eruit ziet en hoeveel leidingruimte er achter de keuken nodig is, terwijl een electriciën of een loodgieter dit vaak niet weet.
Vroegh & Hobbel treedt zonodig in overleg met de keukenleverancier om dit soort problemen te voorkomen. De keuken kan dan zonder oponthoud gemonteerd worden door de leverancier.


Wist u dat Vroegh & Hobbel u ook kan adviseren inzake de mogelijkheden om zgn. grijs water te gebruiken?


Grijs water is afkomstig van wasmachine, douche en wastafel. Het is relatief eenvoudig te zuiveren zolang het niet met zogenaamd zwart water (afkomstig van aanrecht en toilet) gemengd is. Het grijs water kan na behandeling nog een keer gebruikt worden. Voor wasmachine, toilet en de buitenkraan bijvoorbeeld.

Goede grijs water systemen kunnen veel water besparen. Het water komt binnen via de douche en wastafel, gaat "rond" over de wasmachine en verlaat het huis via de buitenkraan en het toilet. Een goed grijs water systeem bespaart dus heel veel water, ook als het een tijd lang niet regent.

Van het totale drinkwater wordt ruim de helft gebruikt voor het toilet, de was en de tuin. Voor dergelijke huishoudelijke toepassingen kan drinkwater eenvoudig worden vervangen door regenwater. Op deze manier spaart u het milieu en wordt drinkwater niet onnodig verspild.

Ander bijkomend voordeel is dat regenwater zacht is en daardoor ideaal voor schoonmaakdoeleinden. Regenwater laat geen kalkvlekken achter op uw auto of op de ramen van uw huis. Uw wasmachine wordt niet aangetast door kalk en u kunt tot liefst 50% op wasmiddelen besparen.