VERWARMING SANITAIR GAS WATER LOOD- en ZINKWERK
IMG_0045.jpg

Ruime ervaring in de

Installatie-branche

Wandverwarming

De leidingen waar het warme water doorheen stroomt, zijn in de vloer of de wand aangebracht. De kunststof leidingen worden in prefab sleuven in de wand gedrukt, waarna de wand wordt afgewerkt.

Wandverwarming werkt volgens het zelfde principe als vloerverwarming: de warmte wordt voornamelijk over door middel van straling overgebracht. Het water wordt opgewarmd door uw cv-ketel maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een warmtepomp.

Bij toepassing van vloer of wandverwarming krijgt de wand of de vloer een hogere temperatuur dan de lucht in de te verwarmen ruimte. Het gevolg hiervan is dat het menselijk lichaam minder warmte naar de omgeving uitstraalt.
Als gevolg hiervan heeft men een behaaglijk gevoel ook al is de luchttemperatuur 2 tot 3° C lager dan bij radiatoren verwarming gebruikelijk is. De gevoelswaarde is 2° C hoger, dus per saldo vindt er energiebesparing plaats.


Vroegh & Hobbel werkt met o.a. WTH-systemen. Deze leverancier is al sinds 1971 marktleider op het gebied van vloer- en wandverwarming. Vroegh & Hobbel adviseert u graag over de mogelijkheden van toepassing van wand- en vloerverwarming. U kunt hiervoor gebruik maken van het informatieformulier onder 'contact'.